De Gramona Amuse Wedstrijd 2019

De Gramona Amuse Wedstrijd is een van de belangrijkste wijn & spijs competities van Nederland. Elk jaar doen er meer dan 50 restaurants uit heel Nederland en van elk niveau mee. In de vakbladen en overige pers wordt er veel aandacht gegeven aan de competitie en winnaars. Van de amuses die in de finale gekookt worden foto’s genomen door de professionele food/culinair fotograaf Christian Fielde.

Elk jaar wordt een zeer deskundige jury samengesteld bestaande uit bekende chefs en sommeliers.

Alleen horecabedrijven kunnen deelnemen, inschrijvingen van particulieren en zzp’ers worden niet verwerkt.

 

HOE WERKT HET?

Dit jaar is de opdracht een amuse te creëren met het thema ‘EARTH’ die past bij de Gramona ‘Imperial’ Brut. Na de inschrijving ontvangt u bij uw volgende bestelling gratis een fles Gramona ‘Imperial’ Brut om inspiratie op te doen voor een bijpassende amuse, waarbij er geen ingrediënten gebruikt zijn die uit de zee, meer of rivier komen. Klik HIER voor de wijnomschrijving.

Door uw inschrijving wordt er een uitgebreide omschrijving en goede foto verwacht van een amuse van de deelnemer. De omschrijving van de amuse kan lang of kort zijn, maar wel zo dat de vakjury begrijpt welke ingrediënten en technieken er gebruikt zijn. En korte beschrijving van de combinatie wordt op prijs gesteld door de vakjury.

Elke deelnemer ontvangt na inschrijving de instructies waar de foto & omschrijving naar toe moeten worden gestuurd.

Klik HIER voor een voorbeeld van een omschrijving en HIER voor een foto van een amuse.

De deelnemers zijn vrij in de keuze van servies (bordje, glaasje, lepel, etc.) en ingrediënten. .

De inschrijving sluit op 15 september 2019.

Indien er geen foto en/of omschrijving wordt ontvangen wordt de geleverde fles  Gramona ‘Imperial’ Brut (€ 17,35 ex. BTW) in rekening gebracht.

Uit de inschrijvingen wordt door de jury maximaal 10 amuses uitgekozen die naar de finale gaan.

Op maandag 14 oktober 2019 worden de 10 finalisten uitgenodigd om hun amuse te presenteren op de beurs Gastronomie/Fine Food Professional in de RAI tussen 10.00 en 14.00 aan de vakjury en Xavier Gramona. In totaal moeten er 12 amuses gepresenteerd worden. De winnaar wordt die middag nog bekend gemaakt.

Na het proeven van alle finale amuses bespreekt de jury in een gesloten ruimte welke amuse wint, de tweede en derde prijs ontvangt. Als er bij een van de prijzen een gelijke score aan twee amuses wordt toegekend door de jury, ontvangen beide de toegekende prijs.

Indien u vragen heeft kunt u contact met ons opnemen.

Wijnimport J. Bart

Roderick Ros

T 0299 689 114

E pr@wijnimportbart.nl

 

WAAR KIJKT DE VAKJURY NAAR?

In de voorgaande editie vielen er een aantal ingestuurde amuses al snel af omdat het geen amuses maar meer (voor)gerechten waren. Uw inzending moet dan ook echt een amuse zijn.

De finalisten worden bepaald door de vakjury zonder vermelding van de namen van de deelnemers. Hierbij wordt gekeken naar de foto en de omschrijvingen van de vegetarische amuse.

Tijdens de finale wordt de amuse mondeling toegelicht door de chef of sommelier. De jury beoordeeld de amuse op smaak, textuur, presentatie, originaliteit en het belangrijkste, de combinatie met de Gramona ‘Imperial’ Brut .